Саудівська Аравія вирішила витіснити російську нафту з ринку - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія вирішила витіснити російську нафту з ринку - Reuters

Енергетика
3329
Саудівська Аравія активізувала переговори з переробниками про додаткові поставки нафти, в першу чергу звернувшись до споживачів російського сорту Urals, що учасники ринку пов’язують з відповіддю королівства на вихід Москви з угоди ОПЕК+.
“Вони стукають у всі двері: беріть дешево і багато. Вони розмовляють з усіма покупцями (Urals)”, – сказало джерело в великій нафтовій компанії на європейському ринку, передає Рейтер. Саудівська Аравія на початку тижня оголосила про рекордне скорочення офіційних цін продажу (OSP) на свої сорти нафти з поставкою у квітні, а також про план збільшити виробництво сировини до 13 мільйонів барелів на добу, після того, як 6 березня не змогла домовитися з РФ про нові обмеження видобутку в рамках угоди ОПЕК+.
Незважаючи на заявлену пропозицію саудівської нафти, учасники ринку сумніваються, що Саудівська Аравія зможе повністю задовольнити попит на сировину, що подешевшала, з навантаженням у квітні.
Державна Saudi Aramco планує поставляти на європейський ринок близько 1,5 мільйона барелів нафти на добу понад звичайний обсяг із загального очікуваного приросту видобутку близько 2,7 мільйона барелів на добу, повідомило Рейтер джерело, що працює на міжнародний торговий дім.
За останній тиждень Саудівська Аравія провела переговори з такими традиційними покупцями Urals, як фінська Neste Oil, шведський Preem, французька Total і азербайджанська Держнафтокомпанія SOCAR. Їм було запропоновано купувати арабську нафту за “дуже привабливими цінами”, зазначили джерела Рейтер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас