В уряді анонсували євроінтеграційний законопроєкт про енергоефективність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді анонсували євроінтеграційний законопроєкт про енергоефективність

Казна та Політика
422
Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України фіналізує роботу над євроінтеграційним законопроєктом про енергоефективність, щоб внести його до Верховної Ради якомога швидше. Про це повідомив заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Рябчин, повідомили в пресслужбі Мінекоенерго.
“Мінекоенерго фіналізує роботу з доопрацювання законопроєкту про енергоефективність, щоб якомога швидше його направити до Верховної Ради України. Ухвалення цього законопроекту є нашим євроінтеграційним зобов’язанням згідно з вимогами Директиви 2012/27/ЄС про енергоефективність”, – повідомили в Міністерстві, цитуючи Рябчина.
Коментуючи законодавчу ініціативу, чиновник вказав, що в уряді своїм завданням ставлять підвищення рівня енергоефективності всієї економіки. “Якщо раніше уряд сконцентрувався на термомодернізації житлових будівель, зараз ми плануємо розширити державну підтримку для впровадження енергоефективних заходів для МСБ, стимулювати розвиток ринку енергоаудиту та впровадження систем енергоменеджменту. Крім цього, плануємо впровадити енергоефективні публічні закупівлі, а також підвищувати енергоефективність будівель бюджетної сфери”, – повідомив Рябчин.
За його словами, в планах Мінекоенерго в пілотному режимі зробити “зелені” кредити на підтримку промислових підприємств і ЕСКО компаній, яким не вистачає оборотного капіталу, щоб охопити більше енергоефективних проєктів. Також планується стимулювати енергоефективність в транспорті, вводячи електромобільну інфраструктуру, підтримувати технології акумуляції “зеленої” енергії.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас