Прикордонники повідомили про новий вид контрабанди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прикордонники повідомили про новий вид контрабанди

Казна та Політика
2295
Після появи інформації про поширення в світі коронавірусної інфекції, в Україні з’явився новий вид контрабанди – медичні маски.
Про це розповів помічник глави Держприкордонслужби України – прес-секретар Андрій Демченко.
“Це непритаманна контрабанда товарів (медичними масками – ред.), які переміщуються через державний кордон. Перший випадок контрабанди такого товару, який намагалися перевезти через кордон, був зафіксований нещодавно на Закарпатті… І вчора, в одному з пунктів пропуску на кордоні з Польщею виявили чергову партію, яку намагалися вивезти через пункт пропуску в автомобілі, приховавши від контролю”, – сказав Демченко.
За його словами, в останній раз незаконно перемістити намагалися понад 10 тис. масок, у випадку в Закарпатті – трохи більше 3 тис. масок.
“До цього таких випадків ні за минулий рік, на моїй пам’яті не було. Медичні засоби, ліки, препарати або навіть обладнання. Все це було, а ось маски – це не властиво. Але коли почав поширюватися в світі коронавірус, і коли почалися в країні повідомлення про недопущення його переміщення у нас, з’явилися і спроби незаконно перемістити через кордон медичні маски. В обох випадках їх вивозили з України”, – зазначив Демченко.
Нагадаємо, 11 березня в ДПСУ повідомили, що на кордоні з Польщею у Волинській області правоохоронці виявили в багажному відділенні автомобіля партію медичних масок, орієнтовною вартістю майже 365 тис. гривень.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас