У Європі хочуть до 2021 року запровадити «право на ремонт» для смартфонів, планшетів і ноутбуків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Європі хочуть до 2021 року запровадити «право на ремонт» для смартфонів, планшетів і ноутбуків

Технології&Авто
1729
Європейська комісія оголосила про плани ухвалити нові правила використання товарів, які будуть включати «право на ремонт». Судячи з усього, це і є та сама ініціатива, покликана в числі іншого повернути в смартфони знімні акумулятори.
Це право має з’явитися у споживачів до 2021 року і, імовірно, буде поширюватися на смартфони, планшети і ноутбуки. «Право на ремонт» передбачає більш тривалий термін експлуатації цих пристроїв. Плани Єврокомісії були представлені в рамках більш широких ініціатив з випуску різноманітної продукції, включаючи продукти харчування, з метою зробити економіку нейтральною по відношенню до клімату до 2050 року.
Поряд з введенням «права на ремонт», ЄС хоче, щоб продукти були більш довговічними і неодноразовими, а також виготовлялися з перероблених матеріалів. За це виробників заохочуватимуть. Нарешті, ЄС розглядає можливість введення нової схеми, яка спростить споживачам процес продажу або повернення застарілих смартфонів, планшетів і зарядних пристроїв.
У минулому році ЄС ввів «право на ремонт» для побутової техніки. Тепер там хочуть розширити кількість продуктів, що підпадають під директиву про екологічно чистий дизайн, і включити ці пристрої, менш ніж 40% з яких, як передбачається, будуть перероблятися в ЄС. Залишається неясним, чи зможуть користувачі самостійно ремонтувати свої пристрої або змушені будуть звертатися до виробника безпосередньо. Нові правила спочатку повинні бути схвалені державами-членами ЄС та Європейським парламентом, перш ніж вони будуть ухвалені.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас