До Румунії на переробку відправили 20 тонн батарейок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Румунії на переробку відправили 20 тонн батарейок

Світ
748
Перші 20 тонн батарейок з України відправили на переробку в Румунію на завод GreenWEEE, пише в середу, 11 березня, прес-служба громадської організації Батарейки, здавайтеся!.
 
Для відправки активісти завантажили один мільйон батарейок в 80 бочок. За даними організаторів, від безповоротного забруднення цією відправкою вдалося врятувати 1600 гектарів землі (приблизно 2000 футбольних полів).
 
Досі жодна з батарейок, які збиралися в Україні, не доходила до реальної переробки. У кращому випадку, вони залишалися на складах, в гіршому – викидалися в землю, забруднюючи природу.
 
Зібрати гроші на переробку перших 20 тонн вдалося завдяки пілотному проекту по моделі розширеної відповідальності виробника в торгових мережах Епіцентр і Нова лінія, який стартував у грудні. Тепер переробка всіх батарейок, зібраних в цих мережах, фінансується імпортерами батарейок і мережею з продажу нових батарейок.
 
Іншу частину коштів на переробку забезпечили відповідальні компанії та організації, які в останні 8 років збирали батарейки у себе в магазинах, в офісах, у людей. Ліцензійний підрядник, який забезпечує відправку – ТОВ Екологічні інвестиції.
 
Зазначається, що кожен рік в Україну ввозять 3250 тонн батарейок, тільки по статистиці білого імпорту. Це означає, що сьогоднішня відправка – близько 0,5% всіх батарейок, які викидаються в нашій країні щорічно.
 
Щоб вирішити проблему забруднення батарейок системно на рівні країни, народні депутати повинні невідкладно проголосувати за закон України про відходи, який реєстрований в Раді за номером 2207-1. Організація Батарейки, здавайтеся! також приєдналася до його розробки.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас