😷 У Києві запровадять карантин через коронавірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 У Києві запровадять карантин через коронавірус

Казна та Політика
7120
У Києві 12 березня запроваджують карантин. Про це заявив мер міста Віталій Кличко у Facebook.
Обмежувальні заходи запроваджуються в столиці до кінця березня – будуть закриті школи і заборонені масові заходи.
“Друзі! Щоб запобігти можливому поширенню захворювання, влада столиці затвердила план протиепідемічних заходів і обмежень. Хоча в Києві поки що не зареєстровано жодного випадку захворювання, ми вирішили не чекати і убезпечити жителів міста. Превентивні заходи в Києві вводимо з 12 березня. Попередньо – до кінця місяця”, – сказав мер.
Як буде: тимчасово обмежений освітній процес в установах загальної та вищої освіти, в дитячих садках, в художніх, спортивних школах. Також буде обмежено проведення масових заходів.
Закритими будуть розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах, скасовані концерти, конференції, кіносеанси та інші заходи.
“Друзі! Жодної паніки! Відповідально ставимося до свого здоров’я, дотримуємося правил гігієни. А якщо почуваєтеся погано – відразу звертайтеся до лікаря. Бережіть себе і тих, хто поруч! Разом ми все подолаємо!”- додав Кличко.
Пізніше Вікторія Сюмар повідомила, що карантин введено по всій країні.
Він передбачає:
  • закриття навчальних закладів.
  • заборону масових зібрань понад 200 осіб. Це стосується і спортивних заходів (які можуть без глядачів відбуватися, і культурних заходів. Засідання Верховноі ради лишили).
  • закриття авіасполучення з деякими країнами.
Також буде закрита більша частина КПП. З 219 лишиться 49. Прем’єр каже, що там обладнані місця для карантину.
Уряд виділив також 100млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту у приватних внутрішніх компаній.
На питання про наявність масок, міністр охорони здоров’я сказав, зо є в наявності 15 млн штук. Залишилось зрозуміти, де вони є..

Довідка Finance.ua:

  • Станом на 10 березня в Україні зареєстровано лише один випадок зараження коронавірусом. Інфікованим виявився мешканець Чернівців, який приїхав з Італії. Після виявлення коронавірусу у Чернівцях та області було введено карантин у навчальних закладах та заборонено масові заходи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас