Долар втрачає 1,3% в парі з єною на тлі нової хвилі відходу від ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар втрачає 1,3% в парі з єною на тлі нової хвилі відходу від ризиків

Валюта
1603
Долар США втрачає 1,3% в парі з єною після максимального майже за 7 років зміцнення щодо японської валюти за підсумками попередньої сесії.
Попит на активи “тихої гавані” знову підвищується на тлі триваючого зростання випадків захворювання коронавірусом COVID-19 по всьому світу, а також у зв’язку з відсутністю конкретики щодо планів США з підтримки економіки.
Курс долара за даними на 8:45 МСК в середу становить 104,25 єни в порівнянні з 105,64 єни на закриття попередньої сесії. Напередодні долар злетів у ціні на 3,2% щодо єни – максимальними темпами з 2013 року – завдяки обіцянкам президента США Дональда Трампа провести через Конгрес низку заходів, які дозволять обмежити негативні наслідки епідемії коронавірусу для американської економіки.
У вівторок Трамп провів зустріч з сенаторами-республіканцями для обговорення його ініціативи щодо зниження податку на оплату праці, а також введення адресних заходів для підтримки туризму поряд з іншими можливими кроками для стимулювання економічного зростання.
Згідно з інформацією агентства Bloomberg, Трамп хотів би, щоб канікули з виплати податку на заробітну плату діяли до завершення президентських виборів в країні в листопаді поточного року.
За підсумками зустрічі Трамп визнав, що консенсусу щодо того, як діяти, поки що немає, але висловив упевненість, що економіка США впорається з нинішніми труднощами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас