Інженери розробили безпечний тип акумуляторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженери розробили безпечний тип акумуляторів

Технології&Авто
3158
Сучасні акумулятори, які використовуються в смартфонах та інших гаджетах, мають багато недоліків – від швидкої деградації до ймовірності загоряння і навіть вибуху при пошкодженні. Дослідники Університету Дікіна (Австралія) повідомили про створення прототипу літій-металевих батарей, що відрізняються низкою перспективних властивостей.
У новому акумуляторі використовується літій-металевий анод, здатний накопичувати на 50% більше енергії, ніж сучасні аналоги. Крім нього в батареї також є рідкий іонний електроліт – сіль, яка знаходиться в рідкій формі при кімнатній температурі, що дає ряд переваг.
За словами професора Патрік Хоулетт, директора дослідницького центру, іонні рідини є нелетучими і стійкі до загоряння. На відміну від традиційних літій-іонних батарей, запропоновані літій-металеві елементи краще переносять високі температури і не потребують громіздких систем охолодження. У теорії це дозволяє неймовірно швидко заряджати акумулятори, не побоюючись за їх перегрів і можливість загоряння.
“Використання літій-металевих електродів в літій-металевих батареях не поширене в акумуляторній промисловості, тому мало відомо про найкращий спосіб виробництва цих елементів на практичному рівні для демонстрації”, – зазначив один з авторів дослідження.
Вчені відзначають, що їх відкриття є лише невеликим кроком до появи нових акумуляторів, але це повинно обов’язково змусити галузь звернути увагу на цю технологію.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас