Apple запатентувала конкурента Samsung Galaxy Fold (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запатентувала конкурента Samsung Galaxy Fold (фото)

Технології&Авто
1751
Смартфони з гнучким екраном стали новим трендом. Такі пристрої вже представили Samsung, Motorola та Huawei. Згідно з останніми даними, над подібним гаджетом працює і компанія Apple.
Про це повідомляє phonearena.
Новий патент був виданий Apple Бюро з патентів і товарних знаків США (USPTO). Судячи з усього, пристрій отримає гнучкий дисплей, з’єднаний за допомогою спеціальних шарнірів. Мова йде про два варіанти дизайну: класичний, коли основний екран буде згорнутий всередину, і такий, де екран складатиметься у кілка шарів.
Точних відомостей про матеріал покриття дисплею наразі немає. Гнучка частина може бути підсилена хімічними речовинами і виготовлена ​​зі скла, сапфіру або будь-якого іншого керамічного матеріалу. У патенті вказується, що захисні листи будуть використовуватися для “полегшення локального вигину або вигину без створення неприйнятного внутрішньої напруги”.
Apple запатентувала конкурента Samsung Galaxy Fold (фото)
У патенті описується застосування декількох датчиків, включаючи: акселерометр, гіроскоп, магнітометр та інші. Вони повинні визначати правильну орієнтацію дисплея. Apple також розглядає можливість використання сенсорів для ввімкнення, відключення або переведення екрану в режим очікування в той момент, коли пристрій перебуватиме в складеному стані.
Apple запатентувала конкурента Samsung Galaxy Fold (фото)
Згідно з документом, смартфон можна буде розмістити в такий спосіб: під кутом 90 градусів, використовуючи нижню частину в ролі цифрової клавіатури, або в складеному стані, розмістивши його на тумбочці, де пристрій зможе показувати корисну для користувача інформацію.
Поки не зрозуміло, чи планує Apple випускати подібний гаджет або ж це черговий патент, який ніколи не буде втілений в життя.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас