Де в Європі найбільше жителів мають власне житло (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де в Європі найбільше жителів мають власне житло (інфографіка)

Світ
6405
Найкращі країни Європи за рівнем забезпеченості житлом — це Румунія (95,9% жителів мають у власності житлову нерухомість), Словаччина (91,2%) і Хорватія (90,2%).
Про це свідчать дані Євростату.
Притому далеко не завжди люди в цих країнах живуть в просторих будинках. Та ж Румунія посідає перше місце по «тісноті» — 47% місцевих жителів не вистачає належної кількості житлоплощі. На другому місці розташувалася Болгарія — 44%. Далі в рейтингу йдуть Латвія (42%) і Хорватія (41%). Найрідше з даною проблемою стикаються громадяни Ірландії (всього 1% житла не переповнений) і Кіпру (2%).
Німеччина очолила список країн, де у найменшої кількості громадян є власне житло — таких 45% населення (у віковій групі, що не досягла 54 років). Далі йдуть Данія (57,6%), Австрія (62,1%) і Франція (63,8%).
Де в Європі найбільше жителів мають власне житло (інфографіка)
У зв’язку з ситуацією у Німеччині влада Берліна заморозили вартість оренди житла. Сім’ї середнього класу почали залишати центральні квартали через постійно зростаючих цін на наймання житлового приміщення. Особливо помітним відтік населення став після реновації окремих районів міста, що призвело до подорожчання нерухомості.

Довідка Finance.ua:

  • В Європі середня ставка коливається від 0% до 6%.
  • У Данії вже почали видавати і безвідсоткові кредити на житло для тих, хто бере велику суму на короткий термін – до 20 років, або під 0,6 % – на 30 років. Нещодавно там також почали видавати кредити з мінусовою ставкою, тобто повернути фінустанові треба буде менше, ніж узяли в кредит. Це перший випадок у світовій практиці.
  • У Швейцарії купити житло може як резидент, так і іноземець. Кредит на житло видається на термін від 2 до 100 років, тобто пожиттєво, а після смерті позичальника гроші виплачують його діти.
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас