Goldman Sachs погіршив прогноз ціни на нафту Brent до $30 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Goldman Sachs погіршив прогноз ціни на нафту Brent до $30

Енергетика
1017
Аналітики Goldman Sachs знизили прогноз цін на нафту марки Brent до $30 за барель у другому і третьому кварталах поточного року з раніше очікуваних $47 і $53 за барель на тлі початку цінової війни на нафтовому ринку.
Прогноз ціни WTI на другий квартал був знижений до $29 з $42,5 за барель, на третій квартал – до $28 з $48,5 за барель.
“Прогноз для нафтового ринку ще більш похмурий, ніж в листопаді 2014 року, коли цінова війна почалася минулого разу, оскільки (цього разу. – Ред.) вона збіглася з помітним спадом попиту на нафту через коронавірус”, – відзначають аналітики.
Водночас, Goldman Sachs очікує більш швидкого відновлення рівноваги на ринку нафти в зв’язку з тим, що виробники сланцевої нафти і компанії з високою вартістю видобутку ще до падіння нафтових цін стикалися зі зростанням вартості капіталу через низьку прибутковість акцій.
Аналітики вважають, що виробництво сланцевої нафти скоротиться на 75 тис. б/д в липні-вересні і на 250 тис. б/д в жовтні-грудні в порівнянні з попереднім кварталом. При цьому вони прогнозують дефіцит на світовому нафтовому ринку, починаючи з четвертого кварталу поточного року.
Прогноз ціни Brent на четвертий квартал становить $40 за барель проти раніше очікуваних $59 за барель, WTI – $37 проти $54,5 за барель.
У 2021 році нафта Brent продовжить дорожчати з $45 за барель в першому кварталі до $60 за барель в четвертому кварталі, ціна WTI зросте відповідно з $41 до $56, очікують експерти.
Goldman Sachs виходить з припущення, що країни ОПЕК+ не зможуть досягти нової угоди про скорочення видобутку в найближчі місяці, а ухвалення будь-яких заходів у відповідь можливе тільки при ще більшому падінні цін. При цьому, на думку аналітиків, попередня угода ОПЕК+ була “незбалансованою і економічно необгрунтованою”.
Ціни на нафту в понеділок обрушилися максимальними темпами з часів війни в Перській затоці 1991 року: травневі ф’ючерси на Brent подешевшали за підсумками торгів на 24% – до $34,36 за барель, квітневі ф’ючерси на WTI – на 25%, до $31,13 за барель. Саудівська Аравія, не досягши минулої п’ятниці згоди Росії на подальше скорочення виробництва нафти у відповідь на різке зниження попиту через коронавірус, ухвалила рішення збільшити видобуток і опустити ціни для покупців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас