😷 У кращому разі від коронавірусу загине 15 млн осіб, а світовий ВВП втратить $2,4 трлн - Business Insider — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

😷 У кращому разі від коронавірусу загине 15 млн осіб, а світовий ВВП втратить $2,4 трлн - Business Insider

Світ
8239
Вчені Австралійського національного університету змоделювали сім сценаріїв впливу епідемії COVID – 19 на світову економіку.
У міру поширення коронавірусу SARS-CoV-2 навіть в кращому випадку його жертвами стануть 15 мільйонів осіб, а світовий ВВП втратить 2,4 трильйона доларів США.
Про це пише Business Insider, посилаючись на результати дослідження вчених.
Чотири з семи розглянутих сценаріїв досліджують вплив поширення COVID-19 за межами Китаю. У сьомому сценарії розглядається глобальний вплив, при якому помірна пандемія відбувається щороку протягом невизначеного періоду часу.
“Але навіть у моделі низької серйозності – або в найкращому сценарії з семи, які, як наголошується в документі, не були остаточними – дослідники АНУ оцінюють втрату глобального ВВП у розмірі 2,4 трлн. дол. США, з імовірною кількістю загиблих в 15 млн. Вони змоделювали свої оцінки за прикладом пандемії грипу в Гонконзі, від спалаху якого в 1968-1969 роках загинули близько 1 мільйона людей”, – йдеться в публікації.
У моделі високого ступеня тяжкості, змодельованої після пандемії іспанського грипу, через яку в період з 1918 по 1920 роки в світі загинуло приблизно 17-50 мільйонів осіб, глобальні втрати ВВП можуть досягати 9 трильйонів доларів США. За цією моделлю кількість загиблих перевищує 68 мільйонів.
Відомо, що ризик смерті пацієнтів від COVID – 19 варіюється залежно від декількох факторів, в тому числі від того, де вони проходять лікування, їхнього віку, а також раніше перенесених хвороб.
Дослідження, проведене минулого місяця в китайському центрі з контролю і профілактики захворювань, показало, що вірус найбільш серйозно вражає літніх людей з раніше наявними проблемами зі здоров’ям. Отримані дані свідчать про те, що шанси померти від хвороби з віком зростають.

Довідка Finance.ua:

  • Спалах коронавірусу, який виник в китайському місті Ухань в грудні 2019, вже призвів до загибелі понад 3 тисяч осіб, кількість інфікованих перевищила 95 тисяч.
  • Китайські вчені виявили, що з початку спалаху в грудні 2019 новий коронавірус встиг еволюціонувати і розділився на два основні підтипи. Підтип L більш агресивний і поширювався на ранніх стадіях спалаху вірусу в Ухані. Але останнім часом почастішали випадки типу S, який старший і менш агресивний, що, можливо, пояснює уповільнення розвитку хвороби в Китаї.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас