Робітники випадково виявили скарб 1000-річних арабських золотих монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робітники випадково виявили скарб 1000-річних арабських золотих монет

Світ
11847
Робітники випадково виявили скарб 1000-річних арабських золотих монет у храмовому комплексі Джамбукешвара, що на південному сході Індії.
Чоловіки розчищали пустир для перетворення його на сад коло храму. Розкопали близько 2,4 м землі, коли помітили металевий закритий горщик. Тоді одразу повідомили керівництво храму, поліцію та місцеву владу. Археологи відкрили посудину та нарахували близько 505 золотих монет, загальною вагою у 1,7 кг. Усі вони дрібні, але є одна велика. Встановили, що їх викарбували у 1000-1200 роках. Мають арабські написи, пише The Ancient Origins.
Робітники випадково виявили скарб 1000-річних арабських золотих монет
“Храм води” побудували 1,8 тис. років тому та присвятили богу Шиві – одному з головних в індуїстському пантеоні. За легендою його заклав вождь династії Чола та володар однойменної держави Котченганан. Центр королівства розташовувався у сучасному штаті Таміл-Наду. Представники династії Чола славились як великі меценати та поширювачі тамільської культури. Завоювали частину Цейлону та Мальдівських островів. Мали широкі торгівельні контакти у Індійському океані. Припускають, що монети могли отримати від арабських купців, що прибули у Чола. Їх пожертвували храмові.
За іншою версією, храм ховав чисельні багатства, що притягували мусульман. У XIV ст. його розграбував воєначальник Угул Хан. Монети могли закопати, щоб захистити їх від нападників. Місце схованки забули, або храмовники загинули.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас