Коронавірус зменшить виручку авіагалузі на $100 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коронавірус зменшить виручку авіагалузі на $100 млрд

Світ
551
Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) прогнозує, що авіагалузь недоотримає приблизно $100 млрд виручки через епідемію коронавірусу. За оцінкою IATA, діапазон цьогорічних втрат галузі складе від $63 млрд до $113 млрд.
Як повідомило видання Financial Times, прогнози втрат авіакомпаній ще дві тижні тому не перевищували $30 млрд. Однак масове скасування бронювання авіаквитків через розповсюдження епідемії коронавірусу змусило асоціацію переглянути показники.
Згідно з новим прогнозом, падіння виручки перевищить 10%. Попередній прогноз IATA щодо прибутку світової авіагалузі цього року становив $870 млрд.
Асоціація закликала підтримати галузь на державному рівні. З початку епідемії котирування авіакомпаній впали в середньому на 25%, написав The Guardian.
Британський лоукост Flybe 5 березня оголосив про зупинення своєї роботи через фінансові труднощі. Усі рейси скасовано. Пасажири застрягли в аеропортах як вдома, так і за кордоном, понад 2000 працівників можуть втратити роботу.
У лютому про припинення роботи та запуск процедури банкрутства оголосили турецька Atlasglobal та друга за величиною авіакомпанія Італії Air Italy.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас