Розумні рукавички навчилися перекладати мову жестів у «живу» мову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розумні рукавички навчилися перекладати мову жестів у «живу» мову

Технології&Авто
306
У світі існує до 300 різних типів мови жестів для людей з вадами слуху та мовлення. Це нерідко створює складності при спілкуванні з тими, хто не володіє таким способом комунікації. Щоб усунути «мовний бар’єр», 25-річний винахідник з Кенії створив пристрій, здатний на льоту перекладати жести співрозмовника в звичайну мову.
Дослідник і викладач Оксфордського університету Рой Аллела представив розумні рукавички Sign-IO, які перекладають мову жестів у мову. Вони оснащені датчиками, встановленими на кожному пальці, і здатними визначати не тільки рух, а й ступінь вигину. Пристрій синхронізується з Android-додатком по Bluetooth, спочатку перекладаючи жести в букви, а слова – в аудіо. Переклад здійснюється в режимі реального часу.
«Люди говорять з різною швидкістю – декотрі дуже швидкі, інші повільні, тому ми інтегрували це в мобільний додаток, щоб всім було зручно його використовувати», – говорить Рой Аллела.
За запевненням винахідника, наразі додаток розпізнає 93% всіх існуючих «розмовних» жестів. Крім того, їх можна виготовити в будь-якому дизайні – для дітей це можуть бути рукавички принцеси або Людини-павука. Розумні рукавички все ще перебувають на стадії розробки.
Очікується, що після надходження в продаж прибуток від реалізації гаджета складе близько $30 мільярдів до кінця 2024 року.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас