У Харкові вирішили давати тепло по годинах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Харкові вирішили давати тепло по годинах

Особисті фінанси
781
У Харкові ввели новий графік подачі тепла через теплу погоду.
Про це повідомляє сьогодні пресслужба місцевої міськради.
За словами заступника головного інженера КП “Харківські теплові мережі” Євгена Зінченка, середньодобова температура зовнішнього повітря в місті становить 11-12 градусів тепла і вище, а згідно з нормативними документами, опалювальний сезон припиняється, коли протягом трьох діб температура повітря на вулиці – 8 градусів тепла.
Однак місцева влада поки що не планує повністю вимикати опалення, оскільки за майже два місяці до закінчення опалювального сезону погода може змінитися. Щоб заощадити ресурси зараз і уникнути перегріву будівель, на підприємстві перейшли на графік групового регулювання тепла.
“Тривалість відключення тепла залежить від середньодобової температури зовнішнього повітря. При 11 градусах тепла тривалість відключення складе 12 годин, тобто на 12 годин опалення відключаємо, на 12 – подаємо”, – зазначив Зінченко.
Він пояснив, що це дозволить утримувати нормальну температуру всередині будинків, щоб людям було комфортно. У компанії також впевнені, що така система допоможе споживачам заощадити на оплаті комунальних послуг.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас