На водіїв чекають «листи щастя»: в Україні знову запрацюють автоматичні фіксатори швидкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На водіїв чекають «листи щастя»: в Україні знову запрацюють автоматичні фіксатори швидкості

Особисті фінанси
2497
У МВС України повідомили, що вже найближчими днями представлять систему, яка буде автоматично фіксувати перевищення швидкості і надсилати водіям штрафи.
Про це йдеться у сюжеті ТСН.
Зараз відомство проводить останні технічні тести системи. Після цього почнеться 45-денний перехідний період, протягом якого водіїв будуть тільки інформувати і попереджати про камери. Після заявленого періоду почнеться повноцінна робота системи, і порушники правил ПДР почнуть отримувати штрафи.
Місця встановлення обіцяють оприлюднити і позначити на дорозі. Почнуть з Києва, де вже встановили два десятки пристроїв. Зараз столичні камери в тестовому режимі щодоби фіксують 60 тисяч порушників швидкості, і якщо взяти мінімальний штраф у 255 гривень, то це “листів щастя” на більш ніж 15 мільйонів гривень.
За минулий рік копи зафіксували утричі менше, ніж камери за добу.

Довідка Finance.ua:

  • З 8 жовтня 2018 року на дорогах міжнародного та національного значення патрульні почали в пілотному режимі використовувати портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.
  • TruCAM – лазерний вимірювач швидкості, оснащений режимом відеофіксації.
  • Відомості про дату, час і місце розташування (координати) автомобіля, які видає TruCAM, автоматично надходять від вбудованого в прилад GPS-приймача. Початок фіксації порушення можливий на відстані до 1,2 тис. метрів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в нагоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас