IIF очікує уповільнення темпів зростання світової економіки до 1%, мінімуму з часів кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IIF очікує уповільнення темпів зростання світової економіки до 1%, мінімуму з часів кризи

Світ
467
Темпи зростання світової економіки в 2020 році навряд чи будуть набагато вищими за 1%, оскільки поширення коронавірусу руйнує глобальні ланцюжки поставок і негативно позначається на сфері послуг, йдеться в огляді Інституту міжнародних фінансів (Institute of International Finance, IIF).
Зростання світового ВВП “імовірно, буде близький” до 1% в поточному році, що є мінімумом з моменту глобальної фінансової кризи, в порівнянні з 2,6% в 2019 році, відзначає головний економіст IIF Робін Брукс.
Експерти IIF вважають, що в США і Китаї буде відзначено найзначніше уповільнення темпів економічного зростання. Вони знизили прогноз збільшення американського ВВП на поточний рік до 1,3% з очікуваних раніше 2%, ВВП Китаю – до 4% з 5,9%.
В огляді говориться, що проблемні точки “були всюди” і до спалаху коронавірусу, зокрема, відзначалися сигнали ослаблення економік Німеччини, Японії та багатьох країн, що розвиваються.
З урахуванням того, що поставки промислових товарів по всьому світу скорочуються, “епіцентром потенційного спаду є сфера послуг, і його тяжкість буде залежати від масштабу поширення коронавірусу і заходів щодо його стримування”, відзначають в IIF.
Варіантів розвитку ситуації багато, вони залежать від ступеня поширення коронавірусу і відповідних економічних наслідків, робити висновки про які наразі зарано, йдеться в огляді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас