Пакунки малюка будуть купувати через Prozorro — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пакунки малюка будуть купувати через Prozorro

Особисті фінанси
701
Кабмін прийняв постанову про визначення порядку надання пакунку малюка сім`ям, в яких народилась дитина, за бюджетні кошти. Ця постанова делегує закупівлі пакунку малюка централізованій закупівельній організації — державній установі “Професійні закупівлі”.
Уже найближчим часом у системі Prozorro буде оголошено тендер очікуваною вартістю закупівлі 1,6 млрд грн. Кількість пакунків — 331 тисяча.
Що це дасть. Завдяки проведенню закупівлі пакунків малюка через систему електронних закупівель Prozorro, кожен громадянин зможе побачити перебіг тендеру, ціни та умови договору.
“З вересня 2018 року понад 420 тисяч молодих батьків отримали “пакунки малюка”. Це важливий та масштабний соціальний проект, який допомагає забезпечити новонароджених усім необхідним у перший місяць їхнього життя. Донедавна в інтересах України ці закупівлі проводило управління ООН з обслуговування проектів — UNOPS. Але зараз в України є всі спроможності, щоб робити це самостійно. Тим паче, що в нас діє визнана на міжнародному рівні система Prozorro, а також розпочала роботу перша централізована закупівельна організація”, — зауважила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.
Перелік товарів, які входитимуть до пакунків малюка, поки не зміниться:
  • Загалом туди входить 38 найменувань товарів: серед яких пелюшки, підгузки, дитячий одяг і власне коробка-колиска.
  • Бюджет у розрахунку на один пакунок малюка тепер становить 4974,71 гривні.
В ДУ “Професійні закупівлі” планують добитися суттєвої економії закладених коштів через конкуренцію учасників на аукціонах Prozorro. Майбутній постачальник матиме забезпечити повний цикл закупівлі — від збору товарів і формування бебі-боксів до їх доставки до пологових будинків.

Довідка Finance.ua:

  • Згідно з проектом держбюджету на 2020 рік, при народженні дитини влада виплачуватиме сім’ям 41 280 грн.
  • Частину суми, а саме 10 320 грн, батьки зможуть отримати відразу, а решта буде виплачуватися по 860 грн щомісяця протягом 3 років.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас