Хто замість Маркарової? Призначили нового міністра фінансів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто замість Маркарової? Призначили нового міністра фінансів

Казна та Політика
1671
Верховна Рада відправила у відставку міністра фінансів України Оксану Маркарову. На посаду міністра фінансів України призначили Ігоря Уманського.
За таке рішення проголосувала більшість депутатів.
Ігор Уманський двічі обіймав посаду першого заступника міністра фінансів: з січня 2008 року по березень 2010-го і з жовтня 2014 року по грудень 2015-го.
Він був в.о. міністра фінансів у 2009—2010 роках в уряді Юлії Тимошенко. Уманський також був позаштатним радником п’ятого президента України Петра Порошенка з жовтня 2016 року по березень 2019-го.
Хто замість Маркарової? Призначили нового міністра фінансів

Довідка Finance.ua:

  • Маркарова очолювала Мінфін з червня 2018 року — вона стала в.о. голови відомства після того, як Рада звільнила з посади міністра фінансів Олександра Данилюка. Маркарова була його першим заступником. 22 листопада 2018-го Рада призначила її міністром фінансів.
  • За ініціативи Оксани Маркарової в міністерстві створено найбільший портал відкритих даних у секторі публічних фінансів Edata.
  • Оксана Маркарова є членом спостережних рад Ощадбанку, Укрексімбанку, Укргазбанку та ПриватБанку.
  • Також Оксана Маркарова є членом Дорадчої Ради Національного університету Києво-Могилянська Академія, входить в Коло Друзів Українського католицького університету та є членом Міжнародної організації молодих президентів (YPO). Має професійну ліцензію з торгівлі цінними паперами, управління активами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас