Авто на дизелі шукають частіше, ніж на бензині: б/в авто в Україні (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Авто на дизелі шукають частіше, ніж на бензині: б/в авто в Україні (інфографіка)

Особисті фінанси
13822
За 2019 українці придбали понад 256 тис. б/в авто. При цьому в другому півріччі кількість куплених машин збільшилася на 65%. Середня вартість авто з пробігом в Україні – $6450.
Про це йдеться в аналітиці OLX за 2019 рік.
Б/в авто, які купували найчастіше. Українці стали набагато активніше купувати б/в автомобілі. З першого по друге півріччя 2019 року кількість куплених машин збільшилася на 65%. Всього ж, за минулий рік нових власників знайшли понад 256 700 авто з пробігом.
Лідерську позицію серед б/в автомобілів в Україні продовжує утримувати ВАЗ – на Lada припало майже 25% всіх продажів минулого року. За кожен автомобіль платили приблизно $1450.
Найпопулярнішою іномаркою став Volkswagen, який купували в 8% випадків, в середньому за $5850.
Частіше стали купувати б/в автомобілі марки Daewoo: за рік вони піднялися з сьомого на третє місце в рейтингу, і тепер на них припадає 7% продажів. За Daewoo віддають в середньому $3000.
Б/в авто, якими цікавилися найчастіше. За минулий рік українці понад 15 млн разів відгукнулися на оголошення про продаж ВАЗ, проте на кожну окрему пропозицію відгукувалися в середньому 113 разів, що не стало рекордним показником.
Найчастіше ж цікавилися BMW: на кожне оголошення про продаж баварського авто відгукувалися майже 200 разів. На другому місці Land Rover з 168 відповідями на пропозицію. Топ-3 закриває Daewoo – кожним б/в автомобілем цікавилися в середньому 145 разів.
Регіони України. Найбільшу кількість авто на продаж виставили в Київській області – за рік тут опублікували понад 122 600 оголошень, на які відгукнулися понад 13 млн разів. Відомо також, які саме машини продавали найчастіше: це Daewoo 2007 і 2008 років, а також Volkswagen 2012 року.
На другому місці за кількістю оголошень – Дніпропетровська область з більш ніж 59 600 пропозиціями. Автомобілями з пробігом тут цікавилися так само активно, як і в столичному регіоні – понад 6,3 млн відгуків отримали власники на свої “ластівки”.

Третьою областю з найбільшим вибором б/в автомобілів стала Одеська, тут можна було вибрати собі “чотириколісного друга” серед більш ніж 47 300 варіантів.
Вид пального. Бензинові двигуни – все ще найпоширеніші, на них припало 40% всіх оголошень у 2019 році. Третина автомобілів, виставлених на продаж, були “на газу”, при цьому саме вони користувалися найбільшою популярністю – на кожне оголошення відгукувались в середньому 109 разів, в той час як на авто “на бензині” – 82.
Ще чверть машин були на дизельних двигунах, причому ними цікавилися частіше, ніж “бензиновими” авто, а саме 89 разів на кожне оголошення. Водночас, електромобілів та “гібридів” було найменше – по 1%. Проте автівки на електродвигунах отримували більше відгуків на одну пропозицію, ніж гібридні машини: 57 проти 38.
Ви власник новенького елітного авто, або не молодого, але вірного «залізного коня». Так чи інакше, готові порадувати вас спеціальними картками для водіїв. Отримуйте додаткові знижки, Кешбек і багато іншого.

Вибрати картку для водія можна прямо на Finance.ua

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас