Коронавірус призводить до тижневих затримок з поставками ПК і смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коронавірус призводить до тижневих затримок з поставками ПК і смартфонів

Світ
691
Порушення в ланцюгах поставок електронних товарів з Китаю в зв’язку зі спалахом коронавірусу стають причиною затримки надходження комп’ютерів і смартфонів в магазини, при цьому експерти попереджають, що деякі компанії недооцінюють наслідки цих збоїв, пише газета Financial Times.
За даними видання, деякі роздрібні продавці електроніки дізнаються від виробників, що доставка ПК і комплектуючих може займати в три рази більше часу, ніж це було до поширення нового вірусу.
Галузеві експерти зазначають, що тільки ті бренди, які мають можливість платити авансом і тісно співпрацювати з постачальниками компонентів, такі як Apple або Samsung, зможуть забезпечити достатню виробничу потужність в умовах поточних проблем з поставками.
“Одного партнера зі збуту в Австралії основні виробники сповістили, що поставки можуть займати до 14 тижнів замість звичайних чотирьох тижнів”, – сказав FT аналітик дослідницької фірми Canalys Шарон Хіу, що займається питаннями продажів і каналів розподілу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.
“Деяким підприємствам, що забезпечують збутову діяльність для виробників, наказано чекати близько 10 тижнів. Іншим не вдається дізнатися навіть приблизний час прибуття товарів”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас