Alphabet взялася за захист океану за допомогою технологій штучного інтелекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alphabet взялася за захист океану за допомогою технологій штучного інтелекту

Технології&Авто
391
Корпорація Alphabet анонсувала проєкт Tidal, метою якого є збереження здатності океану підтримувати життя. Спочатку мова йшла про розробку технологій, які дозволять краще розуміти те, що відбувається під водою, з акцентом на допомогу рибоводам в управлінні і розвитку своєї діяльності екологічно чистими способами.
Для досягнення цієї мети команда Tidal з лабораторії Х розробила систему розпізнавання і відстеження риб за допомогою підводних камер і технологій штучного інтелекту в поєднанні з комп’ютерним зором.
Керівник проєкту Ніл Даве (Neil Davé) стверджує, що велика частина океану залишається невивченою частково через те, що це несприятливе для електроніки середовище. Компоненти системи Tidal зроблені таким чином, щоб протистояти екстремальним умовам морського середовища.
За словами Даве, відстежуючи і реєструючи поведінку риб, прийом їжі, дані про навколишнє середовище, такі як температура і рівень кисню, дозволяє фермерам ухвалювати більш зважені рішення.
Згідно з Financial Times, проєкт існує вже три роки. Система з камерами встановлена на рибних фермах в Європі та Азії, вона допомагає відстежувати такі види риб, як лосось і жовтохвіст. Компанія сподівається таким чином скоротити споживання дикої риби, а океани не будуть страждати від шкідливих методів рибного промислу.
“Риба має низький вуглецевий слід у порівнянні з іншими джерелами тваринного білка, і сьогодні вона відіграє важливу роль у годуванні 3 млрд людей, тому допомога рибоводам може виявитися вкрай важливою як для людства, так і для здоров’я океану», — говорить Ніл Даве.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас