Навчитися ходити за кілька годин: Google створила відповідний алгоритм для чотириногих роботів (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навчитися ходити за кілька годин: Google створила відповідний алгоритм для чотириногих роботів (фото, відео)

Технології&Авто
423
Інженери проєкту Google Robotics створили алгоритм, з допомогою якого роботи з чотирма ногами всього за кілька годин можуть майже самостійно навчитися ходити.
Статтю про свої досягнення вони опублікували на порталі ArXiv.org.
Так, робот, на якому застосували новий алгоритм, зміг навчитися ходити у кількох напрямках і повертати. Люди у цей процес майже не втручалася.
Зазвичай такі алгоритми спочатку навчають, а потім тестують на комп’ютерній симуляції, а вже потім імпортують у роботів.
Навчитися ходити за кілька годин: Google створила відповідний алгоритм для чотириногих роботів (фото, відео)
Тепер інженери Google помістили робота на обмежену територію з рівним покриттям і змусили вивчити кілька дій. Як тільки він діставався до краю навчальної зони, то одразу повертався назад без допомоги дослідників. Аби цього навчитися, знадобилося приблизно 1,5 години.
Згодом завдання ускладнили й помістили робота на гумове покриття з візерунками та на м’яку доріжку. Аби освоїти ці поверхні, машині знадобилося 4,5 і 5,5 годин відповідно.
«Отримуючи можливість навчатися автономно, роботи невдовзі зможуть вчитися в реальному світі, у якому ми живемо, а не в лабораторіях», — розповіла одна з авторок проєкту Челсі Фінн.
Надалі дослідники планують адаптувати свої алгоритми для тренування різних типів роботів і їхнього спільного навчання на обмеженій території.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас