ШІ Google сканує мільярди вкладень в повідомлення Gmail, виявляючи шкідливі документи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ШІ Google сканує мільярди вкладень в повідомлення Gmail, виявляючи шкідливі документи

Технології&Авто
429
Компанія Google розповіла про роботу сканера вкладень в повідомлення Gmail, який покликаний забезпечувати безпеку користувачів, виявляючи шкідливі документи.
Як стверджується, на такі документи припадає 58% всіх шкідливих програм, націлених на користувачів Gmail. Ефективна протидія зловмисникам стала можливою завдяки технологіям штучного інтелекту.
Щотижня сканер, який є одним з ключових засобів захисту Google, обробляє понад 300 мільярдів вкладень, щоб блокувати шкідливий контент. При цьому 63% заблокованих шкідливих документів відрізняються від тих, що були виявлені раніше. Щоб працювати на випередження, сканер покладається на глибоке навчання.
За словами Google, з моменту запуску нового сканера в кінці 2019 року щоденне охоплення документів Office, що містять шкідливі скрипти, збільшилося на 10%.
Крім модуля навчання, сканер містить спеціальні аналізатори для кожного типу файлів. Вони відповідають за синтаксичний аналіз документа, виявлення загальних шаблонів атак, вилучення макросів і т.п. Поки що ця технологія використовується тільки для сканування документів Office, але Google продовжує активно її розвивати.
За матеріалами:
BIN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас