Китай відклав масове впровадження безпілотних автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай відклав масове впровадження безпілотних автомобілів

Технології&Авто
648
У січні 2018 року Комісія з розвитку і реформ і Міністерство промисловості та інформаційних технологій КНР поставили перед собою мету забезпечити масове впровадження автономних автомобілів в країні в 2020 році. Згідно з опублікованими раніше планами, до кінця нинішнього року більше половини нових автомобілів, що продаються в Китаї, повинні були оснащуватися автопілотами третього рівня автономності за класифікацією SAE, здатними рухатися повністю самостійно в певних умовах.
Разом з тим, днями стало відомо, що офіційний Пекін відмовився від цих намірів, вирішивши відкласти втілення в життя цієї задумки на 5 років, тобто на 2025 рік.
За словами китайських ЗМІ, відмова Китаю від своїх вельми амбітних планів у сфері автономних колісних транспортних засобів обумовлена технологічною складністю реалізації безпілотного водіння, яку спочатку багато інженерів просто недооцінювали і через яку численним компаніям, що спеціалізуються на робомобілях, досі не вдалося вийти зі своїми рішеннями на ринок, незважаючи на обіцянки, які були дані інвесторам раніше.
Крім того, не на користь безпілотників говорять і настрої споживачів: так, більше половини китайських респондентів (51%), опитаних компанією AlixPartners, які заявили про бажання придбати в майбутньому безпілотний автомобіль, відзначили, що цю покупку вони планують зробити мінімум через 5 років після того, як робомобілі стануть доступні всім бажаючим, щоб бути впевненими в надійності використовуваних технологій.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас