Amazon видаляє фальшиві товари для лікування від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon видаляє фальшиві товари для лікування від коронавірусу

Світ
328
Техногігант Amazon заборонив понад мільйон продуктів, виробники яких стверджують, що вони захищають від коронавірусу або навіть виліковують його. Інтернет-магазин повідомив Reuters, що він також видалив “десятки тисяч” товарів для здоров’я із завищеними цінами від недобросовісних продавців.
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) висловила стурбованість з приводу деяких списків товарів Amazon, що вводять в оману, на початку цього місяця. ВООЗ заявила, що помилкові твердження про коронавірус в інтернеті викликають масову плутанину, і закликала технологічних гігантів боротися з поширенням дезінформації.
Пошуки “коронавірусу” в Amazon дозволили знайти маски для обличчя, дезінфікуючі серветки і нещодавно опубліковані книги з вірусних інфекцій. На Amazon були також знайдені підсилювачі вітаміну С – фальшиві ліки від вірусу, які широко поширені в Інтернеті. Все це свідчить про те, що деякі продавці наживаються на епідемії.
Amazon не надав список тих продуктів, які, за її словами, були видалені, але пошук BBC за запитом “коронавірус” на онлайн-сайті показує, що багато продуктів все ще продаються за незвично високими цінами. Деякі з цих продуктів навіть не підходять за призначенням, наприклад, одноразові пилові або хірургічні маски, а не рекомендовані захисні засоби.
Представник Amazon запевнив, що компанія продовжить стежити за стрибками цін на сайті.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас