Renault представив електричний автомобіль-трансформер (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault представив електричний автомобіль-трансформер (фото)

Технології&Авто
653
Компанія Renault представила новий концепт під назвою Morphoz. Прототип електричного кросовера побудований на платформі CMF-EV, яка призначається виключно для екологічно чистих автомобілів.
У компанії підкреслили, що в майбутньому деякі технічні рішення, продемонстровані на Morphoz, будуть використовуватися на серійних машинах французького бренду.
Публічний дебют машини повинен був відбутися на автосалоні в Женеві, проте мотор-шоу було скасовано через поширення коронавірусу.
Renault представив електричний автомобіль-трансформер (фото)
Morphoz – це перший концепт французів, який може змінювати форму і габарити. Так, в режимі City довжина машини становить 4400 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2730 міліметрів. Кросовер комплектується батареєю ємністю 40 кіловат-годин. Без підзарядки машина може проїхати близько 400 кілометрів.
Renault представив електричний автомобіль-трансформер (фото)
У Renault вважають цей показник достатнім для щоденного використання електрокара в міських умовах. При активації режиму Travel довжина Morphoz збільшується до 4800 мм, а колісної бази – до 2930 міліметрів. За рахунок цього збільшується вільне місце для пасажирів і багажу. Крім того, концепт може бути обладнаний додатковою батареєю на 50 кіловат-годин. Таким чином, запас ходу прототипу зростає до 700 кілометрів.
Renault представив електричний автомобіль-трансформер (фото)
Управління основними функціями автомобіля здійснюється за допомогою спеціальних дисплеїв в салоні. Кросовер оснащується системою безпілотного управління третього рівня. Це означає, що машина може самостійно їздити по дорогах загального користування, але водій завжди знаходиться на місці і контролює поїздку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас