Пул активів ВіЕйБі Банку і ВТБ Банку продано за 240 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пул активів ВіЕйБі Банку і ВТБ Банку продано за 240 млн грн

Фондовий ринок
606
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продав на аукціоні 26 лютого пул активів неплатоспроможних ПАТ «ВіЕйБі Банк» та АТ «ВТБ Банк».
Торги відбулися за голландською моделлю у системі електронних торгів Prozorro.Продажі.
Початкова ціна продажу лоту становила 515,366 млн грн без ПДВ, кількість кроків етапу зниження стартової вартості – 80.
Активи ВіЕйБі Банк складались, зокрема, із земельних ділянок у різних областях країни, дебіторської заборгованісті фізичних осіб та суб’єктів господарювання, прав вимоги та майнових прав за кредитними договорами. Активи ВТБ Банку складались з прав вимоги за кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання в кількості 11 шт.
У торгах приймали участь чотири учасники. Переможцем аукціону стало ТОВ «Фінансова компанія «Ассісто», яка запропонувала 240,154 млн грн за пул активів банків.
Нагадаємо, ФГВФО на аукціоні 30 січня продав нерухоме майно ВіЕйБі Банку на 61 млн грн. До цього згаданий актив ВіЕйБі Банку виставлявся на аукціон 5 разів, але охочих його придбати не знайшлося.
Однак коли Фонд вже здійснював усі необхідні процедури для укладання угоди, 6 лютого до Національної поліції у Києві була подана заява від імені голови Асоціації захисту вкладників Арсена Маринушкіна щодо нібито заниженої ціни продажу активу. 13 лютого за клопотанням слідчого ГУ Нацполіції Голосіївський райсуд столиці наклав арешт на згадану нерухомість.
Після цього Фонд гарантування звернувся до правоохоронних органів щодо розслідування можливої змови голови Асоціації захисту вкладників із зацікавленими у непродажу активів ВіЕйБі Банку особами.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас