SOCAR буде поставляти нафту з Азербайджану в Білорусь через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SOCAR буде поставляти нафту з Азербайджану в Білорусь через Україну

Енергетика
1379
Державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR підтвердила домовленість щодо постачання концерну “Белнефтехім” однієї танкерної партії азербайджанської нафти обсягом близько 80 тисяч тонн нафтопроводом через територію України.
Про це заявив заступник начальника Департаменту з організації заходів і зв’язків з громадськістю Socar Ібрагім Ахмедов, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.
“Наскільки мені відомо, є угода з постачання “Белнефтехіму” однієї танкерної партії, щодо другої партії велися переговори. Танкер з азербайджанською нафтою буде відвантажений з Порту Супса”, — заявив представник азербайджанської компанії, не уточнивши дату відвантаження першої партії.
У свою чергу на білоруському ВАТ “Гомельтранснафта Дружба” повідомили, що компанія готується до постачання нафти з території України. Зокрема, на підприємстві уточнили, що йдеться про надходження азербайджанської нафти на Мозирський НПЗ нафтопроводом Одеса — Броди.
Раніше прессекретар “Белнефтехіму” Олександр Тищенко повідомив, що білоруський концерн уклав з SOCAR угоду з постачання двох танкерів нафти загальним обсягом 160 тисяч тонн.
У свою чергу заступник голови концерну “Белнефтехім” Володимир Сизов заявив, що імпорт нафти в Білорусь нафтопроводом Одеса — Броди почнеться в березні 2020 року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас