Мінфін підтримує зниження податку на доходи українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін підтримує зниження податку на доходи українців

Казна та Політика
4477
Міністр фінансів Оксана Маркарова підтримує ідею зниження ставки податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), але для цього мають бути створені умови.
Про це Оксана Маркарова розповіла в інтерв’ю FinClub.
«Я б дуже хотіла, щоб ситуація дозволяла знижувати ПДФО. Це є безумовним пріоритетом, тому що зниження тиску на зарплати дає також поштовх для розвитку бізнесу і сприяє детінізації», – наголосила вона.
При цьому міністерка фінансів виступає проти підвищення ПДФО із нинішнього рівня в 18%, як це пропонують окремі депутати «Слуги народу».
«Підвищення ПДФО також не підтримуємо, тому що це не призведе до збільшення надходжень, а навпаки, коли бізнес зорієнтується, призведе до тінізації зарплат. Ми хочемо стимулювати офіційне працевлаштування і збільшувати кількість робочих місць, а такі ініціативи дадуть негативний ефект. Це питання ми обговорювали і з податково-фінансовим комітетом і з бюджетним комітетом, і депутати нас в більшості підтримують», – розповіла Маркарова.
Вона нагадала, що усі податки можна розділити на п’ять категорій: оподаткування інвестицій, прибутку, споживання, негативних ефектів (акцизи) і володіння.
«Якщо обирати між ними, то ринкові економіки, як правило, намагаються більше оподатковувати споживання, негативні ефекти та володіння і менше — інвестиції та доходи, стимулюючи таким чином розвиток бізнесу та зайнятість людей, – розповіла Оксана Маркарова. – Коли ставки максимально пласкі, їх легше адмініструвати, і від такого податку важче ухилятися. Це правильно. Але водночас ми маємо чітке розуміння, що хочемо стимулювати економічне зростання».
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас