Не дзвонити після 22:00: МФО підписали Кодекс професійної етики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не дзвонити після 22:00: МФО підписали Кодекс професійної етики

Кредит&Депозит
37047
Члени Всеукраїнської Асоціації Фінансових Компаній розробили кодекс професійної етики, який вчора підписали понад 20 найбільших МФО України.
Такий крок має вдосконалювати доброчесну комерційну практику на ринку швидкого кредитування і поліпшити якість обслуговування клієнтів, розповіли Finance.ua представники ринку.
“Доброчесні гравці мікрофінансового ринку готові взяти на себе додаткову відповідальність перед клієнтами, не чекаючи законодавчого унормування вимог діяльності”, – заявила голова правління Всеукраїнської асоціації фінансових компаній (ВАФК) Анна Замазеєва.

Рейтинг мікрофінансових організацій України 🏆

Кредитори, які підписали кодекс, згодні з тим, що потрібно краще захищати споживачів фінансових послуг. Регулятор може бути спокійний, що на фінансовому ринку все працює коректно, а інвестори і власники бізнесу будуть впевненими, що мікрофінансові організації працюють відповідно до загальноєвропейських стандартів.
«Така домовленість між МФО на практиці реально допоможе підвищити стандарти роботи з клієнтами. Сподіваємося, що позичальники оцінять це і зі свого боку теж продемонструють краще виконання зобов’язань за кредитами, – коментує Олександр Холод, директор ШвидкоГроші. – Це вирішить ряд проблем у сфері мікрокредитування і допоможе зняти напругу між боржниками і кредиторами».
Що змінитися:
  • після підписання документа компанії будуть дотримуватися зобов’язань;
  • не погрожуватимуть боржнику;
  • не вживатимуть нецензурну лексику;
  • не надаватимуть неправдиву інформацію про наслідки несплати кредиту або представлятися правоохоронними органами;
  • не турбуватимуть боржника або його представника дзвінками в нічний час (з 22.00 до 7.00 в будні і з 20.00 до 8.00 у вихідні чи свята);
  • загальна кількість щоденних взаємодій з боржником не повинна перевищувати 5 разів на добу.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас