Розроблено новий метод "читання думок" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розроблено новий метод "читання думок"

Технології&Авто
772
В Університеті Західного Онтаріо в Канаді вчені розробили дієвий спосіб “читання думок” пацієнтів, які перебувають у вегетативному стані.
Про це повідомляє NewScientist.
Вчений Адріан Оуен знайшов спосіб спілкування з пацієнтами, у яких відсутня можливість до самостійної психічної діяльності. Виявилося, що деякі з людей у ​​вегетативному стані можуть відповідати на питання, спрямовуючи свої думки у відповідь на інструкції лікаря.
Для такого “читання думок” використовується функціональна спектроскопія ближнього інфрачервоного діапазону. Устаткування легко встановлюється і працює безпосередньо біля пацієнта.
Так, пацієнти можуть відповідати “так” чи “ні” на поставлені запитання або розповісти про умови свого життя. Наприклад, якщо хворого просять уявити, як він грає в теніс, то у нього задіюється ділянка його мозку, що відповідає за рух. Ця ділянка світиться на спеціальному екрані.
Оуен перевіряв свій апарат на пацієнтах в реанімації після важкої травми мозку. Він питав, чи хочуть вони припинити лікування у випадку, якщо їх чекає параліч і неможливість говорити. Позитивно відповіли трохи більше чверті пацієнтів.
Відзначається, що метод дає можливість прогнозувати стан хворого. Так, у людей у ​​вегетативному стані, що реагують на інструкції при скануванні мозку, більша ймовірність одужати.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас