Apple представить перший ноутбук з власним процесором — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple представить перший ноутбук з власним процесором

Технології&Авто
1827
Компанія Apple може випустити свій перший ноутбук на базі ARM без процесора Intel вже наступного року.
Про це повідомив авторитетний аналітик KGI Securities Мінг-Чі Куо. Куо, який часто правильно пророкує тенденції Apple, перш ніж вони знайдуть форму, повідомив, що новий Mac з’явиться в найближчі 12-18 місяців і матиме власний процесор, не розроблений Intel.
Аналогічний прогноз Куо зробив в 2018 році, незабаром після того, як в серії новин, опублікованих приблизно два роки тому, вперше йшлося, що Apple буде відмовлятися від процесорів Intel, щоб зосередитися на власних процесорах, побудованих за індивідуальним замовленням на основі архітектури ARM. Таким чином, схоже, що початкове пророкування Куо відноситься до дати випуску 2021 року.
Apple ніколи повністю не підтверджувала свої наміри відмовитися від Intel для процесорів Mac, але її оголошення про ключові вакансії за останні кілька років натякали на наміри компанії створювати власні чіпи для настільних комп’ютерів і ноутбуків, як це було зроблено з iPhone. Це може знизити залежність від третіх осіб. ARM є основою Apple Watch, iPad і iPhone-чіпів. Компанія активно працює у відділі дизайну ARM, щоб зміцнити свої плани щодо створення власних компонентів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас