139 млрд доларів за день: Коронавірус б'є по гаманцях багатих людей світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

139 млрд доларів за день: Коронавірус б'є по гаманцях багатих людей світу

Світ
1929
Сумарні статки 500 найбагатших людей світу скоротилися приблизно на 139 млрд доларів за день – 24 лютого – через зниження індексів на фондових торгах в США та інших країнах.
Індекси, в свою чергу, стрімко падають через побоювання, що поширення коронавірусу вдарить по світовій економіці. Це найбільші втрати для осіб, що входять до рейтингу Bloomberg, з того моменту, коли агентство в жовтні 2016 року почало вести такі спостереження.
Так, генеральний директор французької групи компаній LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) Бернар Арно і голова корпорації Amazon Джефф Безос позбулися по 4,84 млрд доларів кожен – більше ніж будь-хто з інших бізнесменів, включених до списку. Безос як і раніше є найбагатшою людиною в світі, а Арно посідає третє місце за цим показником.
Статки власника іспанської торгової мережі Zara Амансіо Ортеги скоротилися на 4 млрд доларів, голови Facebook Марка Цукерберга – на 3,48 млрд доларів, а одного із засновників компанії Google Ларрі Пейджа – на 2,7 млрд доларів. Білл Гейтс і Уоррен Баффет втратили більш ніж по 2 млрд доларів кожен.

Довідка Finance.ua:

  • Спалах захворювання, викликаного новим коронавірусом (2019-nCoV), був зафіксований наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю – 12-мільйонному Ухані.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я визнала її надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу, охарактеризувавши як епідемію з численними вогнищами. За межами КНР випадки зараження були виявлені в 34 країнах.
  • Влада Китаю зафіксувала в країні 2663 летальні результати, одужали понад 27,2 тис. осіб, кількість тих, хто заразився за весь час поширення вірусу, перевищила 77,6 тис.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас