Понад тисячу держпідприємств продадуть на електронних торгах - ФДМ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад тисячу держпідприємств продадуть на електронних торгах - ФДМ

Фондовий ринок
485
Приватизація державних об’єктів цього року проходить за процедурою, яка має безпрецедентний рівень розкриття інформації.
Про це UBR.ua заявив голова Фонду державного майна (ФДМ) Дмитро Сенніченко на форумі Level Up Ukraine, який пройшов у Києві.
За його словами, ФДМ зараз відкриває всю інформацію про об’єкти як малої, так і великої приватизації, серед яких є такі, які за фактом вже не працюють.
“Це агропідприємства, це brownfield – ділянки, які не працюють, але там є залізничні колії, є електропотужності. Дуже багато об’єктів нерухомості в центрі міст, в районних центрах. Більше тисячі об’єктів, які будуть виставлятися на прозорі тендери онлайн”, – розповідає Сенніченко.
Він зазначив, що інформація поки що оприлюднюється на сайті відомства, але надалі вона буде також викладена і на Prozorro.Продажі.
“Вводиться нова процедура – абсолютно безпрецедентний рівень розкриття інформації. Тобто об’єкт – короткий опис-тизер, далі віртуальна кімната даних, що є на цьому підприємстві або на цьому об’єкті, скан всіх документів. Сидячи вдома або в офісі, ви зможете зайти і онлайн вивчити попередньо це підприємство або цей актив. Які у нього є обмеження і обтяження, які у нього є плюси і мінуси”, – розповів голова Фонду.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас