Міжбанк: коронавірусна паніка вдарить по євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: коронавірусна паніка вдарить по євро

Валюта
28747
Понеділок буде активним днем на валютному ринку.
Ключові фактори, які вплинуть на поведінку учасників торгів:
1) Початок основних обсягів відшкодувань ПДВ. Частина клієнтів-експортерів намагатиметься притримувати валюту до надходження коштів від держави і цим знизить обсяги пропозиції;
2) завтрашній аукціон з розміщення ОВДП. Пропонуються облігації на 70 днів, 511 днів, 679 і 2646 днів. “Фішка” аукціону в тому, що цього разу не оголошуються обсяги розміщення цих паперів. Це скоріше плюс для гривні і валютного ринку, оскільки якщо інвестори і Мінфін України “зійдуться” щодо прибутковості цих облігацій – пропозиція валюти може збільшиться. Але є і “мінус” – ті ж нерезиденти ще мають гривню від попередніх погашень ОВДП і можуть просто “перевкласти” ці ресурси без додаткового заведення валюти в країну;
3) психологічний – паніка в Італії у зв’язку з коронавірусом добряче розхвилювала міжнародні ринки і “б’є” по євро. У цьому випадку, більш привабливим для інвесторів і спекулянтів виглядає долар, і це може призвести до валютних ралі по парі євро/долар на міжнародних майданчиках і опосередковано позначиться на гривні.
За нашими прогнозами, 24 лютого обсяги операцій на торгах складуть до $220-250 млн при укладенні до 550-630 угод. Спекулянти продовжать працювати у форматі “в дві сторони”, але при найменшій можливості намагатимуться похитати курс протягом дня, підлаштовуючись під дії великих учасників ринку.
НБУ по можливості скуповуватиме долар на торгах, що частково підтримуватиме котирування американської валюти навіть у разі ситуативного зростання її пропозиції перед аукціоном.
За нашими прогнозами, 24 лютого коридор по долару буде в межах 24,35-24,55 гривень із залежністю ринку від дій великих гравців і нерезидентів, які бажають взяти участь у завтрашньому аукціоні з розміщення ОВДП.
Курс долара на міжбанку-графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 24,45 / 24,47
Євро – 26,49 / 26,51
Російський рубль – 0,3792 / 0,3797
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас