Директора оборонного заводу впіймали на хабарі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директора оборонного заводу впіймали на хабарі

Фондовий ринок
706
Директора підприємства “Шосткінський казенний завод Зірка”, що входить до складу “Укроборонпрому”, затримано на отриманні хабара за оренду приміщень заводу, — повідомляє пресслужба військової прокуратури Центрального регіону України.
“21.02.2020 задокументовано факт одержання неправомірної вигоди у розмірі 5000 доларів США директором Казенного підприємства “Шосткинський казенний завод Зірка”. Зазначену суму чиновник отримав за укладення договору зберігання майна і надалі – укладення договору оренди нежитлового приміщення, яке розташоване на території заводу, що входить до складу ДК «Укроборонпром»», — йдеться в повідомленні.
21 лютого хабарника затримано в порядку ст. 208 КПК України, неправомірну вигоду вилучено.
22 лютого затриманому повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Того ж дня судом йому застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція ч.3 ст. 368 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
Викриття хабарника відбулося під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері нагляду за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу, прокурорів військової прокуратури Сумського гарнізону Центрального регіону України та оперативного супроводу УСР у Сумській області НП, слідчими ГУ Національної поліції України.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас