У МВФ порахували збитки від коронавірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ порахували збитки від коронавірусу

Світ
877
Якщо коронавірус не буде поширюватися світом, а Китай скоро відновить виробництво, світова економіка втратить лише 0,1% від прогнозованого зростання на 2020 рік.
Такий прогноз був озвучений під час зборів G-20 директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Кристаліною Георгієвою
Вона нагадала, що, за попередніми прогнозами, до того як вірус завдав удару по Китаю і почав поширюватися світом, передбачалося, що рівень світового зростання збільшиться з 2,9% в минулому році до 3,3% в нинішньому.
“За поточним сценарієм, економічне зростання Китаю в 2020 році складе 5,6%. Це на 0,4 процентного пункту нижче, ніж МВФ вказував у прогнозі МВФ за січень. Таким чином, зростання світової економіки буде приблизно на 0,1% нижче”, – зазначила Георгієва.
Вона підкреслила, що Фонд також не виключає більш грізних сценаріїв, “коли поширення вірусу триватиме довше в усьому світі, і наслідки для зростання будуть більш затяжними”.
Китайські компанії скорочують зарплати співробітникам, переносять терміни виплат або повністю припиняють платити зарплату, пояснюючи це економічними збитками від коронавірусу.
Зростання ВВП Китаю в першому кварталі 2020 року через коронавірус може скоротитися до 4,5% в річному вимірі – від цього можуть постраждати країни, які найбільше експортують в Китай – зокрема, Австралія, Південна Корея і Бразилія.
Поширення китайського коронавірусу коштуватиме глобальній економіці понад 280 мільярдів доларів у першому кварталі 2020 року, що покладе край безперервному зростанню світового ВВП, що тривало 43 квартали поспіль.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас