Czinger представила потужний гіперкар (фото, відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Czinger представила потужний гіперкар (фото, відео)

Технології&Авто
1244
Американська компанія Czinger представила потужний гіперкар Czinger 21C. Загалом виготовлять 80 екземплярів новинки.
Про це повідомляє Autocar.
Купе має двомісний салон, в якому сидіння розташовані один за одним, а у виробництві широко використовуються технології 3D-друку.
Бітурбо-двигун V8 об’ємом 2,88 літра видає до 11 тисяч обертів на хвилину і поєднується з семиступінчастою секвентальною коробкою передач. Йому допомагає пара електромоторів, кожен з яких обертає своє переднє колесо. Сумарно агрегати розвивають 1250 к.с., при цьому на кожну кінську силу припадає рівно 1 кг маси.
За живлення електромоторів відповідають літій-титанатні акумулятори, що вирізняються підтримкою особливо швидкої зарядки.
Czinger 21C розганяється до 100 км/год всього за 1,9 секунди, що ставить його в один ряд з повністю електричними гіперкарами на кшталт Lotus Evija, Aspark Owl, родинного дуету Rimac C_Two і Pininfarina Battista, не кажучи вже про майбутнє Tesla Roadster. Дрегову дистанцію у чверть милі «Зінгер» проїжджає за 8,1 секунди, третю сотню набирає за 15 секунд, а четверту – за 29 секунд.
Czinger представила потужний гіперкар (фото, відео)
Крім цивільної моделі, Czinger підготував гоночну – з оптимізованою для треку аеродинамікою. Вона важить менше – 1218 кг, розганяється «всього лише» до 380 км/год, зате вже на двох з половиною сотнях генерує 790 кг притискної сили проти 250 кг у гіперкара для звичайних доріг.
Czinger представила потужний гіперкар (фото, відео)
Czinger Vehicles планує побудувати тільки 80 екземплярів 21C. Таким чином, новинка від каліфорнійського стартапа буде настільки ж рідкісною, як шведський гібрид Koenigsegg Regera. Ціна поки не оголошена, але вона явно буде семизначною.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас