559
Українці почали вживати більше м'яса і фруктів і менше хліба
 — Казна та Політика
У структурі домашнього харчування українців за перші дев’ять місяців 2019 року відбулися певні зміни.
Про це свідчать дані вибіркового обстеження умов життя домогосподарств Державної служби статистики.
За даними статистичного відомства, середнє споживання м’яса і м’ясопродуктів склало 5,0 кг на місяць на людину, що дещо більше, ніж за аналогічний період минулого року (4,8 кг).
Споживання молока і молочних продуктів знизилося до 18,9 кг у порівнянні з 19,1 кг роком раніше. Кількість яєць на людину не змінилася – 20 штук.
Споживання риби і рибних продуктів зросло з 1,3 кг до 1,4 кг, цукру – знизилося з 2,7 кг до 2,6 кг, соняшникової олії та інших рослинних жирів – скоротилося з 1,5 кг до 1,4 кг.
Крім того, споживання картоплі знизилося з 6,3 кг до 6,2 кг, овочів – з 9,5 кг до 9,3 кг, фруктів, ягід, горіхів і винограду – зросло з 3,6 кг до 3,8 кг
За матеріалами: РБК-Україна
Поділитися новиною
Також за темою
Місцеві бюджети отримали понад 230 млн грн туристичного збору
Польська система оподаткування ФОПів в Україні не передбачає збільшення податків — Гетманцев
Державний борг України перевищив 8 трлн грн
Україна залучила $177 млн від Світового банку: куди спрямують кошти
Кабмін уточнив, хто отримає компенсацію за відпустку загиблого військовослужбовця
Скільки людей нині в Україні: експерт озвучила цифри
