Купити квартиру: від чого залежить вартість нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купити квартиру: від чого залежить вартість нерухомості

Особисті фінанси
9425
Найдешевше квартири коштують на початкових етапах будівництва. Однак на житло доведеться чекати рік-два. Це за умови, що у забудовника не виникне проблем, розповів Gazeta.ua Руслан Земляний, керівник професійного клубу забудовників.
“Деякі забудовники мають ресурс і можуть пропонувати знижки, щоб збільшувати продажі. Та не варто спокушатися на відверто низькі ціни. Квадратний метр у столичній квартирі не може коштувати 10-13 тисяч гривень. Свого часу в Києві таку тактику обрали проблемні об’єкти Войцехівського. Продавали нерухоме майно на рівні собівартості та нижче, аби тільки зібрати гроші з людей”, – каже він.
За його словами, вартість квартири залежить від району, цінового сегменту будинку.
“У передмісті ціни нижчі. Вигідно купувати квартири там, де велика конкуренція серед забудовників — Ірпінь, Буча. Однак можуть бути проблеми з інфраструктурою, транспортом, інженерними комунікаціями. Треба стежити, щоб забудовник мав усі необхідні документи та дозволи для будівництва”, – радить Земляний.
Будівельні компанії мають робити свій комплекс привабливим для потенційних покупців. Наприклад, у Гатному забудовник вкладає кошти й будує колектор. Так планує вирішити проблему з каналізацією.
“Однак ціна не є головним показником. Увагу потрібно звертати на репутацію забудовника. Найкраще йти до перевірених, які успішно завершили та здали в експлуатацію кілька об’єктів. Шукати відгуки про забудовників на підтверджених інтернет-ресурсах”, – каже експерт.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас