У МВФ розповіли, скільки часу потрібно Україні, щоб наздогнати Польщу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ розповіли, скільки часу потрібно Україні, щоб наздогнати Польщу

Казна та Політика
1717
Україні необхідно забезпечити щорічне економічне зростання в 6% протягом 20 років, щоб досягти сьогоднішнього рівня Польщі, часткові реформи і зростання середнім темпом в 4% вирішать це завдання тільки наполовину.
Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
“Це довгостроковий проєкт, неможливо завершити реформи протягом декількох років. Україна повинна підтримувати ці реформи всі 20 років, треба терпіння, щоб хоча б наздогнати сусідів”, – сказав він.
Люнгман пояснив, що структурні реформи дозволять забезпечити необхідні для такого зростання інвестиції та підвищення продуктивності.
Він уточнив, що йдеться про досягнення рівня ВВП на душу населення майже в 30 тис. дол. за паритетом купівельної спроможності.
“Україні треба зростати на 7% на рік, щоб наздогнати сусідні економіки”, – підтримав його думку провідний економіст по регіону Європейського банку реконструкції та розвитку Димітар Богов.
За його словами, якщо Україна на 50% скоротить відставання в рівні управління в порівнянні з країнами G-7, це додасть 1,2% зростання щорічно. “Основна загроза – це втрата макроекономічної стабільності, яка є основою зростання”, – додав економіст ЄБРР.

Довідка Finance.ua:

  • Бізнес-омбудсмен Марчін Свенчицький вважає, що за певних умов Економіка України може за 15 років досягти рівня Польщі.
  • Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов раніше заявляв, що якщо наші зарплати будуть зростати в реальному вимірі на 20% швидше, ніж у Польщі, то нам потрібно 7 років, щоб наздогнати зарплати сусідів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас