Jaguar Land Rover побудував безпілотний шаттл (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Jaguar Land Rover побудував безпілотний шаттл (фото)

Технології&Авто
510
Концерн Jaguar Land Rover (JLR) представив безпілотну платформу Project Vector. Шаттл стане частиною ініціативи Destination Zero, спрямованої на “створення безпечного, здорового і екологічного соціуму”, а його пілотні випробування на дорогах англійського Ковентрі розпочнуться в 2021 році.
Платформа Project Vector, оснащена “залізом” для перетворення на повноцінний безпілотник з четвертим-п’ятим рівнем автономності, є частиною ініціативи Destination Zero. Ця своєрідна місія JLR описується як “нуль викидів, нуль пригод і нуль заторів”. Чотириметровий шаттл обладнаний електричною силовою установкою, всі елементи якої упаковані під підлогою салону.
Jaguar Land Rover побудував безпілотний шаттл (фото)
Кабіна “Вектора” трансформується залежно від завдання: шаттл можна пристосувати для особистого користування або сервісу спільних поїздок, а також для кур’єрських служб і доставки “останньої милі”. У Project Vector є традиційні кермо і педалі, чого немає в джиемівському Cruise Origin, але на випробування в 2021 році він вийде в безпілотному режимі. Автори проєкту сподіваються, що у таких автомобілів є шанси стати частиною транспортної екосистеми «розумних» міст.
Jaguar Land Rover побудував безпілотний шаттл (фото)
Безпілотний Project Vector розроблений спільно з Національним автомобільним інноваційним центром (National Automotive Innovation Centre, NAIC). З боку JLR проєкт курирував Тім Левертон, який працював технічним директором в Tata Motors, брав участь у створенні рекордного автомобіля JCB Dieselmax і попереднього Rolls-Royce Phantom.
Jaguar Land Rover побудував безпілотний шаттл (фото)
Причому для JLR це не перший досвід в галузі безпілотників. У 2018-му компанія побудувала капсулу з очима, яка імітувала зоровий контакт між пішоходом і водієм.
За матеріалами:
motor.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас