ЄС розширив "чорний" список офшорних зон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розширив "чорний" список офшорних зон

Світ
846
Європейська Рада розширила перелік країн, які визнають офшорними зонами, додавши до нього Панаму, Кайманові острови, Сейшельські острови та Палау.
Про це йдеться у повідомленні пресслужби Європейської Ради.
Відповідне рішення ухвалили через те, що ці країни та території провалили реформи податкового законодавства, які вони зобов’язалися провести. Зокрема, вони мали забезпечити більшу прозорість податкових систем.
Наразі перелік офіційних офшорів, визнаних у ЄС, включає 12 країн та територій світу. Ще 16 юрисдикцій виключили з переліку офшорів після того, як вони провели всі необхідні податкові реформи.
Країни та регіони, що перебувають у цьому переліку мають обмежені можливості фінансових розрахунків з ЄС. Зокрема, щодо фінансових операцій з цих країн здійснюють пильний фінансовий моніторинг, що уповільнює їх та несе ризики того, що такі операції стануть невдалими.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше ЄС збільшив свій «чорний список» офшорів втричі — до 15 країн. Так, до «чорного списку» країн включили Барбадос, Об’єднані Арабські Емірати, Маршалові острови, а також Арубу, Беліз, Бермуди, Фіджі, Оман, Вануату та Домінікану. Крім цього, у переліку знаходяться ще 5 країн: Американське Самоа, Гуам, Самоа, Трінідад і Тобаґо та Американські Вірґінські острови.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас