Китай застосував блокчейн в боротьбі з коронавірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай застосував блокчейн в боротьбі з коронавірусом

Світ
3140
Влада Китаю в підтримці підприємств, постраждалих від наслідків поширення коронавірусу, частково відмовилися від архаїчних фінансів і застосувала технологію блокчейн для організації фінансових потоків.
Після китайського Нового року вже 87 підприємств отримали позики на суму понад $200 млн через транскордонну пілотну фінансову платформу блокчейн, повідомив на пресконференції заступник директора Державної адміністрації з іноземних валют Сюань Чаннен, передає CNBC.
Сюань зазначив, що відтоді, як провінція Хубей приєдналася до платформи в січні, розташовані в ній іноземні компанії збільшили ефективність в організації фінансування експортної торгівлі. На подання заявки та отримання позики йде всього один день. У той час, як в традиційних фінансах цей процес займає кілька днів або тижнів.
“Транскордонна фінансова платформа послуг блокчейн може зіграти значну роль і допомогти середнім і малим підприємствам підвищити ефективність і зручність отримання фінансування експортної торгівлі та іншої фінансової кредитної підтримки», — передає CNBC слова Генрі Ма, директора з інформаційних технологій WeBank.
Ма також зазначив, що за допомогою блокчейна регулятори можуть краще аналізувати транзакції і швидше реагувати на шахрайство або ризики.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас