В Україні ліквідували ще один банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні ліквідували ще один банк

Казна та Політика
2055
15 лютого 2020 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про проведення державної реєстрації припинення ПАТ КБ “Експобанк” як юридичної особи.
Як повідомляє пресслужба ФГВФО, ліквідація банку вважається завершеною, а сам банк ліквідованим.
Відповідно до статті 52 Закону вимоги кредиторів до банку, які були незадоволені за недостатністю його майна, вважаються погашеними.
Таким чином, повноваження Фонду гарантування вкладів фізичних осіб як ліквідатора АТ “КБ “Експобанк” припинені.
У рамках виплати гарантованого відшкодування вкладниками Експобанку отримано 295,75 млн грн, що становить 98,9% від загальної гарантованої суми.
Нагадаємо, на підставі постанови НБУ від 24 вересня 2014 року “Про віднесення ПАТ “Експобанк” до категорії неплатоспроможних” виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалено рішення №97 Про введення з 25 вересня в банк тимчасової адміністрації.
22 січня 2015 року НБУ вирішив відкликати ліцензію у Експобанку з подальшою його ліквідацією. 3 лютого того ж року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виключив фінустанову з Реєстру банків-учасників.
З 2005 року Головою правління Експобанку був почесний консул Кіпру в Україні Юрій Гетьманенко. За даними системи розкриття інформації СМІДА на кінець 2013 року, у банку не було власників істотної участі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас