Кабмін і Нацбанк обговорили спад в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін і Нацбанк обговорили спад в економіці

Казна та Політика
612
Представники Національного банку і Кабінету міністрів провели неформальну зустріч, на якій обговорили спад в економіці та співпрацю з МВФ.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Згідно з даними Держстату, зростання ВВП в четвертому кварталі 2019 року сповільнилося до 1,5%, що є мінімумом з початку 2016 року.
“Таке уповільнення було очікуваним і прогнозованим, як для Мінекономіки, так і для експертів”, – йдеться в повідомленні.
Однак надалі, за свіжими прогнозами НБУ, економічне зростання прискориться до 3,5% в 2020 році і близько 4% в наступні роки. Драйверами економіки будуть, як і раніше, високий рівень приватного споживання та інвестицій, а також пом’якшення монетарної політики, нагадали в НБУ.
Крім того, знову обговорювали виконання попередніх дій для прийняття нової програми співпраці з МВФ на рівні Ради директорів фонду.
Зокрема, мова йде про законопроект № 2571. “В остаточному підсумку прийнятий закон повинен прибрати здатність судів повертати до життя “зомбі” банки, виведені з ринку через неплатоспроможність. Крім того, повинні бути чітко визначені передумови та процедура отримання колишніми власниками виведених з ринку банків компенсацій, їх форма і “формула”, по якій обсяг відшкодування повинен бути обрахований і підтверджений”, – зазначили в НБУ.
Також обговорювалися питання боргової політики. Серед іншого учасники зустрічі обговорили збільшення ролі локальних інвесторів на ринку ОВДП і заходи по збільшенню ліквідності на вторинному ринку.
У нараді взяли участь прем’єр-міністр Олексій Гончарук, голова НБУ Яків Смолій та його заступники Дмитро Сологуб і Олег Чурій, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Сергій Ніколайчук, урядовий уповноважений з питань управління держборгом Юрій Буца та радник Міністра фінансів Олександра Бетлій.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас