У Кабміні назвали причини падіння промвиробництва (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні назвали причини падіння промвиробництва (інфографіка)

Казна та Політика
726
Промислове виробництво в Україні скорочується протягом семи місяців через зниження цін на метал у світі, зміцнення курсу гривні і нові санкцій з боку Росії.
Про це йдеться в урядовій “економічній стратегії: зростання через інвестиції”, оприлюдненій Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
Відзначається, що в цілому за 2019 рік промисловість скоротилася на 1,8%, переробна промисловість – на 2%, постачання електроенергії, газу – на 4,1%; видобувна промисловість не зростала і не знижувалася.
У розрізі видів діяльності найбільше втратила текстильна промисловість (-9.9%), поліграфічна (-5,8%) і машинобудування (-5,6%).
У Мінекономіки це пов’язують зі зниженням цін на чорні метали в світі, ремонтом виробничих потужностей в енергетиці і металургії, теплими погодними умовами (енергетика), санкціями від РФ і зміцненням гривні.
Також повідомляється про проблеми з логістикою, імпортною конкуренцією і низьким урожаєм цукрових буряків, фруктів і овочів (харчова промисловість).
У Мінекономіки розраховують, що динаміка промисловості покращиться в умовах введення в дію нових виробничих потужностей і впровадження реформ (в т.ч. початку “великого будівництва”).
Також позитивно вплине поступове вирішення логістичних проблем у транспорті та покращення зовнішньої кон’юнктури.
Підкреслюється важливість збільшення сировинної бази з боку с/г (урожай насіння соняшнику) і розширення попиту на внутрішньому ринку.
У Кабміні назвали причини падіння промвиробництва (інфографіка)
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас