В "Дію" хочуть додати платіжки за послуги ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В "Дію" хочуть додати платіжки за послуги ЖКГ

Особисті фінанси
1775
В додаток “Дія”, який з дня презентації 6 лютого завантажили понад 1 мільйон українців, пропонують додати ще й квитанцію за комунальні послуги, яку там буде видно.
Про це повідомила заступник голови Офісу Президента України Юлія Ковалів.
“Ми хочемо, щоб в електронний додаток “Дія” приходила платіжка”, – сказала Ковалів.
Перші послуги, доступні в додатку – електронні водійські права і техпаспорт. 9 млн українців можуть користуватися посвідченнями водіїв і свідоцтвами про реєстрацію транспортного засобу в своєму смартфоні.
Раніше Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомляв, що влада має намір зробити ще 50 електронних послуг доступними для громадян України протягом 2020 року, зазначив прем’єр.
“Ми зробили аналіз найбільш актуальних послуг, тих, за якими найчастіше звертаються українці, і 50 з них ми оцифруємо вже цього року”, – сказав Гончарук.

Довідка Finance.ua:

  • Протягом наступних 3 років планується перевести в електронний формат усі державні послуги.
  • Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував запуск навесні 2020 року цифровий паспортагромадянина України.
    Кабінет Міністрів України дозволив використовувати додаток держави в смартфоні «Дія» для посвідчення особи під час подорожей літаком або поїздом.
Найцікавіші та найважливіші новини, а також поради, які стануть у пригоді для вашого гаманця – завжди в нашому телеграм-каналі Finance_ukr 🤫 Переходьте, підписуйтесь – з нами цікаво і корисно!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас